lørdag den 20. november 2010

Inspireret af Kaffe og Lis

For nogle uger siden havde Hendes Verden et strikkehæfte vedlagt bladet. Det så spændende ud, fordi temaet var Nordisk Tradition. Og så var det jo lige at en af strikmodellerne var inpireret af Kaffe Fasset, designet af Lis Paludan. To af mine ypperste favoritter :))))))) Og selvfølgelig går man og rumsterer med at strikke noget inspireret af Kaffe, når man selv både strikker og er vild med Kaffes designverden. Men det er først blevet til noget for mig nu , hvor Lis Paludan fik banet vejen for mig i strikhæftet fra Hendes Verden. (Jeg har prøvet at finde hæftet til jer på hendes verdens hjemmeside, men det har de ikke liggende.)
Lis har givet mig inspiration, siden jeg var barn, for min mor havde Bo Bedres Idébog for børn i sin reol, og den kiggede jeg meget tit i. Jeg er så vild med hendes tegninger og har også fundet bogen på et loppemarked i sommers. Og da jeg havde fødselsdag i sidste weekend, fik jeg en af hendes hæklebøger, som min søde mand havde støvet op antikvarisk. Skønt!!!
Roses lille Kaffe-inspirerede kjole her ovenfor er strikket ud ad hovedet, det er også derfor den ikke sidder super. Men den fortæller den historie, som den skal. Nemlig at den er strikket af rester, som er bundet sammen og viklet op til to store nøgler. Et til bundfarven og et til mønsteret. Jeg tegnede en hurtig rapport på ternet papir og så var det bare derudaf. Jeg oplevede undervejs i strikningen, at garnstykkerne var for lange til den sådan en lille børnekjole. Jeg måtte undervejs korte nogle af dem ned. Men det er jo også fint nok. I det hele taget passer den her mere kunstneriske "fri-strikning" ret godt til mig. Næsten hver pind er forskellig og på rundpind er det bare ligeud :)
Og som Lis har citeret Kaffe Fasset "Livet er for kort til at hæfte ender"... he he