mandag den 26. april 2010

Patchwork igen

Først lige de håndsyede. Jeg havde et flip med dem for en månedstid siden. Det blev til disse syv stykker. Man skal på en eller anden måde have lidt ro indeni for at kunne gå i gang med dem, synes jeg. Så derfor er jeg hoppet videre til noget, der går lidt hurtigere. Nemlig det der kan sys på maskine.
Firkanter.... ej altså man må da ku lave nogle sekskanter......

Ja, det kan man faktisk godt, de skal bare være så store, så man nemt kan holde på dem og manøvrere, mens man syr. Jeg synes, sekskanterne er lige en tand sødere end firkanterne, og når det kan gøres på maskine, bliver det ikke så langsommeligt.
Jeg er bare tosset med patchwork, he he :) hvad med dig, hvordan er dit forhold til det måske stadig noget lumre patchwork???

I got a feeling

Roses sommer-buksedragt er endelig færdig. Jeg har trukket den meget længe, fordi der var rigtig mange tråde på bagsiden af broderiet, der skulle hæftes. Pyha... Og så ville hun bare hoppe i sofaen, mens jeg tog billederne, allernådigst fik jeg lov at tage det nederste billede her inden hun selv ville bestemme resten. Det blev til mere end 60 billeder og der er godt nok ikke mange, der er brugbare til noget som helst. Modellen er hjemmebrygget udfra et par genbrugsbukser, der må have været en Elsebeth Gynther-model. Jeg har givet dem noget mere vidde end de gamle havde ved at skubbe mønsteret for neden, så overdelen fik så lidt ekstravidde som muligt, og måsen og anklerne fik rigeligt. Problemet med den fremgangsmåder er bare, at man har meget svært ved at gentage successen. Ellers skal man i hvert fald lave det i papir først, så beviserne ikke går tabt. Nej man kan selvfølgelig måle sig frem også....
Fortsat solrig mandag til jer....Kh Rikke

lørdag den 24. april 2010

Stof til byt

Holddaop jeg har været træt af at compute... Nu er jeg lidt på banen igen. Billederne der følger her er af stof jeg har til bytte og for sjov, så får de bogstaver i stedet for tal.

A: Godt brugt og blødt, kun små stykker.

B: Flere meter.


C: Godt brugt og blødt, ca. en meter.


D: Flere meter.


E: Blødt og brugt, flere meter.


F: Flere meter.


G: Udsolgt


H: Godt brugt og blødt, flere meter.


I: Blødt og brugt, flere meter.


K: Ubrugt, flere meter.

Ja det var det, håber der er nogen derude, som kunne tæn ke sig af bytte.
Jeg har jo faktisk også meldt mig til en gaveleg for længe siden, som så er end her uden at komme videre. Men jeg har bestemt ikke glemt det og jeg er også i gang med at udtænke noget gave-halløj.
Ha´en rigtig dejlig solskins-lørdag.

søndag den 4. april 2010

Der var engang en tutorial


Hej og halløj derude i det danske ganske land. Kan nogen huske denne lille misser? Det blev ski lidt af en misser må jeg sige. Nu har jeg fået en ide´, som løser den kattepine(hø hø meget morsomt) jeg har befundet mig i hver gang jeg kiggede på denne skønne applikerede kat. Før jul engang lovede jeg at bringe en tutorial på denne skønne gamle kjole. Men jeg har prøvet flere gang og det bliver noget juks, fordi det sgu ikke er til at forklare, altså, det er nemmere med et mønster. SÅ hvis nogen sidder og ønsker sig mønsteret på denne onesize forklædekjole, så skal man skrive til mig på min mail (rwkw(snabela)get2net.dk), så vi kan aftale nærmere.

lørdag den 3. april 2010

Gavevandring gætteleg lørdagsroderihygge

Prøv lige at se nogle lækre lilla nuancer. Da jeg pakkede op, var jeg fuldstændig blank, det vil sige, jeg var jo godt klar over, at jeg havde sagt jatak til gavevandringslegen, men deri gemmer sig jo overraskelsesmomentet også. Altså i min pakke lå denne gave, som endda rummede flere overraskelser......og hvad ER dette.....
Trommevirvel...........drdrdrdrdrdrdr...(jeg tror nok man staver til det sådan)

Og her kan man se at gaven kommer fra Gøjsen

Hov hov, Rose vent på mig, det er miiiin gave, du. Neiiij der er tusser i, det er jo et penalhus. Hvor er det fint. Det er simpelthen så fint. Jeg kan rigtig godt li lilla og grøn sammen. Tak, Sarah(gøjsen) jeg er meget glad for det. Jeg tror Rose får lov at bruge tusserne, så vil jeg putte mine hæklenåle i i stedet, for jeg har så lidt styr på dem og jeg trænger gevaldigt til at ha styr på ting og sager, en af dem helt sikkert mine hæklenåle. Tak igen, Sarah, og undskyld forsinkelsen. Så nu er jeg jo med i denne gaveleg, og hvis du vil være med, så skriv en kommentar om det herunder. I løbet af de næste dage kommer der en lille smagsprøve på de gaver jeg har til jer.

Og så vil jeg lige vise det HÅRSPÆNDE, som Sarah også har lavet og sendt til mig. Jeg viser det igen, fordi der er flere som har været i tvivl om hvad det var på billedet af mit forrige indlæg. Jeg havde jo været så kvik og undlade og skrive, hvad det var. Men nu skulle det vist være på plads.
Her er så mine påskeliljer i to forskellige variationer, før og efter, kan man kalde dem. Selvom de er billige oh fra Netto, så er de altså smukke, synes jeg.
***
Her kommer så en lidt gammel nyhed, som man kan se på sneen i hvert fald, men jeg tænkte, at I ville nyde synet lige så meget, som jeg gjorde. Kan I gætte, hvem det her er? Ja det er rigtig nok, min kæreste mand i forklædning. Hasle glemmer sent den næsten nøgne dame, som blev mere og mere beruset i løbet af den dertil indrettede udklædningsfest i "klubhuset", he he. Han lagde ud med at spørge bartenderen, om han havde set et pessar ligge et sted, for det blev lidt vildt i går.....ja de stakler vidste ikke hvad de skulle svare.
Jeg synes, det er rigtig hyggeligt og sjovt at høre ham fortælle om sine oplevelser, når han har været til fest uden mig.

***

Så er vi nået til lørdagsrodet. Det er lige her....
Vi har både sunget dejlig er den himmelblå og på loftet sidder nissen....

Men så var det også tid til at gå i haven med en portion dej.....
Dejligt...
med bål og det hele.
Vores have er ret rodet og ser på det nærmeste noget mishandlet ud efter al den sne. Men den er heller ikke en prydhave, mere en brugshave. Vi bruger den rigtig meget, drengene leger med ild eller bygger med træ og søm og skruer. Rose leger med vand eller gynger. Jeg sidder i den pragtfulde bænk (den skulle der jo have været et billede af, for den er så kanon, det har I tilgode) Kenneths venner har lavet og drikker kaffe eller nulrer med min havesaks rundt omkring i mine bede...
Her er Theo i gang med sit maskingevær med indbygget radio.....smart. Gad vide om der ikke kunne være et market til det et eller andet sted i verden??? Og ovre i hjørnet titter der et par løgplanter op. Jeg er meget spændt på om der kommer blomster på.
Og her er noget af mit pile-eksperiment. For leden dag var jeg oppe hos Peter og Louise og hjælpe med at høste pil. Det var det lækreste vejr, sol og helt sommeragtigt. Jeg fik brugt min krop på en helt anden måde end jeg plejer, men jeg var ikke så øm, som jeg frygtede at blive.
Her er den ene af mine fem vintergækker.
Mere pil...jeg plantede faktisk seks piletræer og seks stiklinger forleden. Jeg er spændt på hvad der kommer ud af det. Det ene træ er to tykke pilegrene, der er sat sammen i håb om, at de vokser sammen på et tidspunkt. Det anndet er fire grene,
som er holdt sammen af sådan et japansk øje, tror jeg det hedder. Det er svært at lave i frisk pil, men jeg behøver heller ikke at have det superperfekt, jeg synes, det er smukt, som det er.
Bare farven....suk...og se denne her nedenunder, den er jo nærmest vinrød, nogle af grenene ser faktisk helt pink ud, men det kan man ikke se på billedet. En enkelt gæsling har den...
Hov, det er jo min bænk i baggrunden, ja, resten må I se en anden dag. Det var så lige en lille rapport fra mig.
Rigtig dejlig fortsat påske til alle der læser med. Stort forårsknus her fra Bornholm